Haber

Enkazdan 29 sonra gelen mucize! Doğum bile yaptı…

6 Şubat’ta Antakya ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde eczane teknisyeni Kadir Keyifli ve ailesinin yaşadığı 7 katlı Doğan Apartmanı depremde yıkıldı. 6’ncı katta oturan Keyifli ve ailesi enkazdan kurtarıldı. Ancak Keyifli’nin apartmanın bodrum katında beslediği 2,5 yaşındaki Doberman dişi köpek ‘Şila’ enkaz altında kaldı. Pleasant, hamile köpeğini kurtarmak için gelen gruplardan yardım istese de araştırmalar sonuçsuz kaldı.

29 GÜN SONRAKİ MUCİZE

6 Mart’ta enkaz altında bekleyen Kadir Keyifli, yardıma bölgeye gelen Melekler Hayat Köyü Derneği (MEYAKO) ekiplerini gördü. Keyifli’nin yardım talebini geri çevirmeyen ekipten iki kişi, uzun bir mücadelenin ardından enkazın ortasındaki boşluklardan Şila’nın sıkıştığı kısma ulaştı. Gruplar Şila’ya ulaştıklarında doğum yaptığını ve yanında 3 yavrusu olduğunu gördüler. Şila ve yavruları enkazdan sağ olarak kurtarıldı. MEYAKO grupları tarafından Adana’ya getirilen Şila ve yavruları, veteriner kliniğinde tedavi altına alındı.

ŞİLA BENİM İÇİN BİR UMUT KAYNAĞIMIZ

Köpeklerinin tedavisi için ekiplerle Adana’ya gelen Kadir Keyifli, depremde büyük zarar gördüğünü ve komşu olan 5 aileyi kaybettiklerini söyledi. Keyifli, her şeye rağmen Şila’dan asla vazgeçmediğini belirterek, “Günlerce köpeğimi kurtarmaya çalıştık. Kimse oraya gitmeye cesaret edemedi. Sonunda MEYAKO çalışanı cesaret edip yavrumuzu bize bağışladı.

Onlara çok teşekkür ederim. Şila çok zayıf. Normalde iki kişi kaldıramazdık, şimdi tek başıma kaldırabiliyorum. Ama iyi olacak. Bir mucize oldu. 29 gün sonra hayatta kaldı. Yakınlarda bir yemek çantası vardı. Azar azar yemek yemeyi başardı. O da doğdu. 3 sevimli yavru da hayatta kaldı. Ellerim ve ayaklarım çözülmüş gibi hissediyorum. Şila benim için umut kaynağı oldu.”

Köpeklerin bakımını üstlenen veteriner Koray Kürklü, Şila’nın vücudunda çok sıvı kaybettiğini, iç organlarının hasar gördüğünü, kendisinin ve yavrularının yeterli olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

haberbalcova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu